top of page
  • Writer's pictureMiriam Nabunya

Nyhetsbrev mars

Updated: Jun 9, 2021



Kjære kollega,


Jeg vil starte med å takke deg for at du velger å være en del av vårt community og at du heier på oss slik vi heier på deg.

Med den tredje bølgen på vei har flere bedrifter begynt å innføre en rekke persontilpassede tiltak med mål om å kunne verne om sine ansatte under pandemien.

‪Situasjonstilpasset lederskap er et av de mest effektive tankesettene for å verne om både sluttresultatet og medarbeidernes langsiktige utvikling. Men hvordan lykkes man best med det?

Tidligere i februar skrev ledernytt.no at «Psykologisk trygghet er en fundamental kompetanse for fremtidens virksomheter (...)

‪I saken forklarer Amy Edmondson, professor i Leadership og management ved Harvard University, at en fryktløs organisasjon er en organisasjon der folk går på jobb og virkelig tror på at de kan få brukt hele seg i jobben. Det vil si at de tror på at de kan bidra med ideene sine, peke på ting som ikke fungerer slik de skal, og be om hjelp.

Men hvordan gjør vi det i en berg-og-dalbane av en arbeidshverdag i 2021? Å dyrke en fryktløs organisasjon/arbeidsplass i en usikker tid er ikke lett. Det har vi nok alle kjent på. Da er det dessuten en enda større risiko for at vi som ledere kan havne i en felle. Nemlig, der vi blander våre ansattes entusiasme for en oppgave med deres faktiske selvtillit og engasjement for hvordan jobben skal gjøres og hvilke resultater som forventes i en ubalansert hverdag. Eller er det bare meg?

Forståelse, motivasjon og innstilling

Å lede ut fra de ansattes individuelle behov betyr å kontinuerlig evaluere hvilken kombinasjon av støtte og styring som er optimal for situasjonen de står overfor.

Forståelse, motivasjon og innstilling blir da enda viktigere begreper som vi må gjøre til våre egne. Men, de må anvendes i kombinasjon med praktisk kunnskap. Først da oppnår vi ønsket resultat og klarer samtidig å ivareta de ansattes evne til å ta kloke beslutninger.


Månedens refleksjon

Hvordan sikrer du at du tar deg tid til å stille de rette spørsmålene for så å velge en lederstil som både utvikler individene og bidrar til at målene deres nås? Spørsmålet er mye lettere å stille enn å besvare, og er grunnen til at jeg har utviklet følgende workshops.


Foredrag og Workshops

I et forsøk på å besvare månedens refleksjon falt februars nyhetsbrev bort. I stedet skapte jeg tre nye produkter til vår liste over tjenester. Vi er flere som synes det er vanskelig å manøvrere i den nye arbeidshverdagen som vi ikke har valgt, men er blitt pålagt. Samtidig er vi mange som har grublet mye i det siste på hvordan våre verdier og våre ønsker for fremtiden passer inn i den nye hverdagen som er fylt med mer usikkerhet og stress enn vi er vant til. Workshops: Jeg har på bakgrunn av dette utviklet disse to workshopsene:

  • Selvrefleksjon og selvledelse

  • Hybrid arbeidshverdag og tidsstyring

Begge workshopsene er basert på et retrospektivt perspektiv og tar sikte på å ta deg gjennom en refleksjonsprosess. Denne prosessen kan hjelpe deg å bedre tilpasse deg dagens endringer, og se hvordan disse påvirker oss selv og de rundt oss. Kurset passer like godt til en avdeling som til en ledergruppe. Uansett vil du som deltaker bli utfordret på å starte en indre dialog som kan føre til en bredere forståelse av din egen situasjon, mekanismene rundt din hybridhverdag og hjelpe deg å jobbe mest mulig effektivt. Foredrag: Kunsten å finne struktur i kaoset.



Dette er et inspirasjonsforedrag med latter, tårer og håp.

Målet med foredraget er å styrke din tro på at selvtillit og mot ikke kommer fra å kunne spå inn i fremtiden, men fra vissheten om at uansett hvor kaotisk du opplever øyeblikket, kan du lage din egen struktur.

Jeg tar dere med tilbake i tid til perioden før jeg startet på min karriere, da jeg og mine fem søsken hadde en veldig fin, men turbulent barndom. Men med bevisste valg fikk jeg en god fortsettelse. Denne reisen viser hvordan jeg er blitt formet til den søsteren, venninnen, samfunnsbidrageren, og fremfor alt, til den lederen og coachen jeg er i dag.

Du vil ikke gå glipp av dette personlige inspirasjonsforedraget.

Foredragene tilbys på svensk og engelsk.

Les mer om våre nye foredrag og kurspakker HER.


Jeg ønsker deg en oppkvikkende marsmåned og gratulerer med dagen som var til alle dere damene.

Vårlig hilsen

/Miriam og resten av #TeamNabunya

6 views0 comments
bottom of page